10/19/2013

A day with me

Tässä se vihdoinkin on: arkipäivä kanssani postaus. Kouluaamuina herään joko 6.00 tai 7.00 riippuen onko lenkkeilyaamu. Aamulenkit on mun juttu. Juostessa herää ja huomaankin että niinä aamuina kun on ollut kuntoilemassa on paljon virkeämpi. Täällä ausseissa aamulenkkeily on aikalailla must myös lämpötilan takia. Aamuisin ilma on viileä mutta siitä se lämpötila voikin sitten nousta sinne 37 asteeseen ja siinä kuumuudessa jopa käveleminen tuntuu liialta.
 Koulupuvut nopeuttaa aamuja paljon kun ei koskaan tartte miettiä mitäs sitä tänään laittais päälle...


 Juoksemisen jälkeen mulla on n. tunti aikaa syödä aamupala ja saada itseni kouluunlähtemis kuntoon. Kuuntelen musiikkia ja luen yöllä Suomesta tulleita blogipostauksia ja viestejä. 8.10 pitää lähtee kävelemään bussipysäkille (aika luksusta kun Suomessa pitää lähteä jo 7.30)

 Bussipysäkillä ei yleensä tartte oottaa hirveen kauan koulubussia. Meidän pysäkki on paras kun siihen paistaa aamuaurinko! Koulussa oon klo 9:45-3.15. Päivän aikana on neljää eri ainetta ja kaksi välkkää joista toinen ensimmäisen tunnin jälkeen ja toinen ennen vikaa. Koulussa on yleensä aika rentoa ja päivät menee (useimmiten) nopeasti.
 Koulun jälkeen koko taivas oli savusta sakea ja ilma haisi noelle kun oli taas metsä paloja. Niitä on nyt ollut säiden lämmettyä vähän väliä ja ne vaikuttaa tänne asti vaikka palo olisikin monen kilsan päässä.
 Kun tulin kotiin postilaatikosta löytyi kummitädin lähettämä ihana ylläri... Näin ei siis käy joka päivä ;)

 Trendin lukemista ja iltapäiväkahvia = arkiluksusta parhaimmillaan!

 Illaksi lähdin kaupunkiin jossa tavattiin mun hostsiskon, sen poikaystävän ja mun hostisän kanssa nuudelimarkkinoilla. Ostettiin nuudeleita iltaruoaksi ja käveltiin puistossa. Näinkään ei siis käy ihan joka ilta, mutta jokainen päivä on erilainen ja ainakin joka viikolta löytyy vähän jotain erikoisempaa ohjelmaa arkisinkin :).


 Oli pakko ottaa kuva parkkihallin liukumatosta... se oli 270m pitkä ja tuntui että se vaan jatkui ja jatkui...
Kotona oltiin joskus klo8 jonka jälkeen lueskelinkin sitten vaan trendiä ja menin nukkumaan. A day with me.
- Emma
in English after read more:
So here it finally is: A day with me post.
In the morning I woke up around 6 and went for my run. After that I had about an hour the time to get ready for school and have breakfast. I have to leave home at 8.10 which I think is luxury as in Finland it's usually 7.30. 
 At school I was from 8.45 until 3.15. I had 4 periods and two breaks during the day. Usually schools days go pretty fast (except Friday afternoons when our last period is English....) When I got out of school the sky was all smokey as there was a bush fire. 
 When I got home I found a packet from my aunt in the post box. My afternoon coffee tasted even better than usually when I got to read a Finnish magazine while drinking it. In the evening I met up with my host family at the noodle markets where we had dinner. The park was filled with people eating together and decorated with lots of cute lanterns and colorful lights. We were home around 8 and after that I just red some more of my magazine before I went to bed. That's a day with me :)
-Emma


1 comment: