11/02/2013

Tasan 30

Tasan 30 yötä siihen että hyppään lentokoneeseen ja palaan pitkän lennon jälkeen Suomeen. Tuntuu oudolta ettää kokoajan kauas mieltämä päivämäärä sen kun lähenee ja lähenee, kun ennen pystyi vaan ajattelemaan 'no sit joskus'. Fiilikset on tietenkin ristiriitaiset. En tiedä älyänkö vieläkään sitä että kohta oikeesti elän taas Suomen arkipäiviä, toisaalta se ei ole huolestuttavaa sillä mulle on vieläkin ihan normaalia välillä pysähtyä miettimään et oikeesti oikeesti oon tällä hetkellä Sydneyssä vaihdossa, kun se joskus tuntuu niin käsittämättömältä. Tän vaiheen olisi uskonut menneen ohi ekan kuukauden jälkeen, mutta ehkä mä vieläkin elän sitä hämmästelyvaihetta ja skippasin kaiken muun.

 Hullun paljon ehtii tapahtua, kokea ja oppia kymmenessä kuukaudessa jotka toisaalta on tuntunut niin lyhyiltä, mutta toisaalta tuntuu siltä kuin olisin aina ollut täällä. Tuntuu hassulta ajatella nyt ekoja viikkoja jolloin vasta tutustuin näihin mun kotikulmiin, en vielä tiennyt millä bussilla pääsee koulusta kotiin ja tarvitsi kaverit mukaan keskustaan opastamaan ja näyttämään paikkoja. On outoa miten nopeasti turistin rooli jää taakse ja itsestä tulee paikallinen. Sillä sellainenhan mä tällä hetkellä olen: Sydneyläinen. Tänne kun vielä on niin helppo sulautua joukkoon kuin suurimmalla osalla ihmisistä on ulkomaalaisia taustoja ja erilaisia kulttuuri taustoja mutta yhteisenä tekijänä yhteinen kotikaupunki.

Mitä jos en enään sopeudu Suomeen? Espoossa asuminen Sydneyn jälkeen saattaa tuntua aika karulta. Onneksi lähellä on Helsinki, joka yhä edelleen on yksi mun lempikaupungeista, ja vaikkei Helsinkiä ehkä voikkaan verrata Sydneyyn on sillä omat ihanat piirteensä mitä täältä sit taas ei löydy.

Hyvästien sanominen tulee varmaankin olemaan tämän vuoden vaikein osuus, mutta tiedän että tulen pärjäämään ihan hyvin, ja skypettely-yhteyden pito ei ole mulle mikään uusi juttu. Kaverit ja hostit on kovasti tulossa Suomeen ja mä tulen tietty palaamaan tänne. Sitä ei tiedä että milloin, mutta muuten siinä ei ole mitään kyseenalaistettavaa.

Vaikka lähtö toisaalta tuntuukin kurjalta, odotan samalla jo innolla kaikkien Suomi ihmisten näkemistä ja arkeen palaamista. Eniten kaipaan ihan niitä normaaleja asioita kuten perheen kanssa vietettyjä koti-iltoja ja kavereiden kanssa vietettyä aikaa. Kaipaan myös omaa huonetta ja sitä että saa taas olla ihan tavallinen ihminen, sillä jossain vaiheessa vaihtari tittelistäkin haluaa päästää irti.

En tiedä millainen mun arki tulee olemaan. On asioita joita oon oppinu täältä ja jotka nyt tulee soveltumaan mun vanhaan tuttuun arkeen. Olen muuttunut vuoden aikana, mutta toisaalta olen ihan se sama ihminen kuin vuosi sittenkin.

Hirveen pohdiskelevaa tekstiä, mutta tässä kirjaimellisesti niitä ajatuksia joita melkein kotiin palaavan vaihtarin päästä löytyy. Ja nää oli siis vaan viideltä juuri kuluneelta minuutilta... Kirjoitettu sitä mukaan kuin ne mieleen tuli. Vikasta vaihtarikuukaudesta aion ottaa kaiken irti ja nauttia ihan kaikesta, jopa niistä perjantai iltapäivän englannin tunneista ja koulupäivän jälkeisistä ruuhkaisista kuumista busseista. Tää vuosi on ollut ihan älytön, ja olen niin kiitollinen tästä kaikesta että voisin toistaa sanaa kiitos koko loppuelämäni eikä se vieläkään olisi tarpeeksi. Olen niin onnellinen. Kiitos!

xx Emma


7 comments:

 1. Anonymous2/11/13

  Millon sä lähdit vaihtoon ? :)

  ReplyDelete
 2. Varmasti jännittää jo :)
  Mutta Sydney on kyllä upea kaupunki <3 mielelläni lähtisin sinne uudestaan vaikka heti..

  Sarina x

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää paikka on ihan unelma! :)

   Delete
 3. Anonymous2/11/13

  Lähdetkö Sydneystä 2.12.? Meidän perhe tulee kahden viikon päästä Sydneyyn ja lähdemme Singaporeen 2.12. Qantasin lennolla. Mietin vaan olemmeko samalla lennolla. :) Seuraan edelleen blogiasi ja tykkään kuvistasi ja kirjoituksistasi. Nauti viimeisestä kuukaudesta täysillä!

  -Marjut

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by the author.

   Delete
  2. Oi kiitos! Mä lennän juu 2.12 mutten Qantaksella... ainakaan mun lipun mielestä? :D

   Delete