9/02/2013

Hello September, Hello Spring


Täällä on nyt vihdoinkin virallisesti kevät, joka meinaa sitä että tää tyttö on jatkuvaa hymyä kun kyseessähän on mun lempivuodenaika. Tää kevät kyllä poikkeaa aika paljon aiemmin koetuista... Lämpöä on jo nyt saman verran kun Suomen parhaina kesähellepäivinä ja mun kevät ei oo koskaan aiemmin alkanut syyskuussa. Aurinko paistaa, linnut laulaa, kukat kukkii, kaupasta löytyy vaikka mitä tuoreita hedelmiä... aaahh tää on vaan niin ihanaa!

Mutta mitä tapahtui viikonloppuna? Perjantaina menin koulun jälkeen mun koulun vaihtariporukalla (minä ja kaksi saksalaista tyttöä) meidän lähellä olevaan koirapuistoon nauttimaan ihanasta auringosta ja kahveista. Juteltiin niin paljon että havahduttiin vasta lähtemään kun aurinko alkoi laskemaan. Vaihtareiden kanssa on vaan aina niin paljon puhuttavaa :)! Lauantaina heräsin aikaisin, koska oltiin sovittu Sophian kanssa (toinen saksalaisista vaihtareista) että pyöräillään kirpparille kaupunkiin. Kirpparikiertelyn jälkeen mentiin lounaalle paikkaan mistä sai taivaallisia smootheja ja frappeja. Mun frappe oli mango+ vadelma ja maistui ihan sorbetille mutta oli juotavaa. Lounastelun jälkeen mentiin Sydney Univerisy of Technology:iin koska siellä oli avoimien ovien päivät. Mentiin kierrokselle designin ja arkkitehtuurin osastolle tarkoituksena käydä sen jälkeen vielä laki ja kauppis rakennuksissa, mutta se yliopisto oli niin iso että jo tohon yhteen rakennukseen tutustumiseen meni se pari tuntia. Oli kyllä tosi mielenkiintoista, ja todellakin pistän opiskeluvaihtovuosi Sydney:iin mun opiskelu harkintalistalle! 

Eilen täällä oli isänpäivä ja mentiin sen kunniaksi host siskon ja sen poikaystävän uudelle kämpälle lounaalle. Host sisko oli kokkaillu meille ihanaa ruokaa! Pinaatti quesadilloja (vähän niinku tortilla mut sit rullaamisen sijasta taiteltu ja paistettu pannulla) ja lämmintä kaalisalaattia. Jälkkäriksi oli avocadopohjaista suklaamoussea. En ollut ennen maistanu, vaikka olinkin jo pitkään halunnut kokeilla, ja oli tosi hyvää! 

Tänään mulla oli ensimmäinen tet-päivä kahvilassa. Oli tosi kivaa ja pääsin tekemään vaikka mitä! Heti aluks mut pistettiin jo keittiöön valmistamaan tulleita tilauksia ja paikan omistaja avusti mua siinä vieressä ja opetti siinä samalla miten kaikki toimii. Päivän aikana tarjoilin, otin tilauksia, leivoin, kuivasin astioita ja paljon paljon muuta. Työkaverit on tosi mukavia ja ootan huomista jo innolla (vaikka olo onkin just nyt aika kuollut, ja lihakset tulee huomenna aamulla luultavasti huutamaan hoosiannaa..oli nimittäin sellainen kiire paikasta toiseen ruuhkahetkinä)! Työskentelen kahvilassa nyt siis kaksi viikkoa ja tuutte varmasti vielä kuulemaan mun kahvilaseikkailuista täällä. Voin joku päivä yrittää ottaa kameran mukaan niin voitte ehkä saada vähän kuviakin...We'll see. Kuvista puheen ollen noissa vikassa kahdessa kuvassa esiintyy se mun social mekko jonka lupasin teille näyttää. Mitäs tykkäätte? ;)

Terkkuja Emma

Translation after read more

It's now officially spring here, which means that this girl can't stop with smiling as spring is my favorite season. This spring though is pretty different from the ones I'm used to... The temperature was on the first day (and last week of winter) as warm as some of the best summer day's in Finland, and usually Spring starts in April and not in September. The sun shines, the birds sing, there are flowers everywhere and you can again get all kind of fresh Australian fruit from the grocery... I love this!

But what happened on the weekend? On Friday I went to the dog park with Sophia and Ilka to chat about exchange. They're both new exchange students at my school, both from Germany and really nice. Time went so fast when sipping coffees and talking that we didn't realize how long we had been there until the sun started to set.. On Saturday I saw Sophia again in the and we cycled to the city to go to a market. After looking around at the markets we had lunch in this really nice cafe where they had the best frappes I have had until now. Mango+ Raspberry, taste like sorbet but smooth enough to drink..YUM! After that we headed to UTS (Sydney Uni of Technology) because there was an open day there. We had a tour in the design and architecture department which was really interesting. I would had liked to also see the law and economics departments but it took 2h to get familiar with the DAB building and that was enough uni for one day ;). 

Yesterday it was father's day in Australia and to celebrate that my host sister had invited us over for lunch. She and her boyfriend had cooked really yummy food for us: Spinach quesadillas, warm cabbage salad and for dessert chocolate mouse from avocado (which was really delicious, although it might sound strange)

Today was the first day of my working experience at the cafe and I really enjoyed my day there. I got to cook, take orders, serve, bake, do the dishes and get to know the people from the cafe who are really nice. I'm looking forward to a new work day tomorrow (although I'm probably going to be pretty sore tomorrow morning after today's). You'll definitely hear more cafe adventures, because I'm spending two weeks there. I'll might even be able to get you some pics from there one day... we'll see. Oh and talking about pictures, the last two are from my dress for social. What do you think? ;)

Now I'm off to help with making dinner.
Xx Emma

4 comments:

 1. Anonymous2/9/13

  oliko sulla alussa vaikeuksia enkun kanssa? :) ja kuin nopeesti sulle tuli se et ei tarvii kouheesti miettiä mitä puhuu vaan se automasoituu? :) sul on tosi ihana blogi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei mulla ollu ja about ekan tunnin jälkeen juttu lähti virtaamaan niin etten ees enään miettiny et puhun nyt enkkua enkä suomea. Mun enkku oli siis jo vahva ennestään, mutta olin vaan ujo puhumaan (ja se siis korjautu nopee ;). Mulla vaikuttaa kyl vähän se kun oon ollu 2 vuotiaasta lähtien kaksikielinen, joten tää kielen vaihto ei ollu mulle mitään uutta. Vaikkei enkku alussa olisikaan niin sujuvaa niin se vahvistuu nopee!

   Delete
 2. Anonymous6/9/13

  Mitäs haluisit opiskella ns. "isona"? Onks sulla jotain tarkkaa ideaa tai suuntaa jo? Vähän toinen vaihtovuosi ausseissa olis mahtavaa! Onks sulla jotain " roolimalleja" tai sellasii ihmisii, jota siis katot ja indpiroidut tulevaisuutta ajatellen? Ihana blogi, tätä on aina niin kiva lukea! Nauti keväästä siellä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha en tiiä vielä, niin paljon vaihtoehtoja ja mikä tahansa mahdollista niin onhan tässä vähän valinnanvaikeutta. Ei oo oikeastaan muita roolimalleja kuin vanhemmat :D

   Delete