9/20/2013

When the last day of school became my first day off


                                 
Loma!
Vihdoinkin se on taas täällä. Tykkään tosi paljon tästä Aussien systeemistä että joka jakson jälkeen on kaksi viikkoa vapaata, näitä lomiahan on melkein koko ajan? :D (ok on niitä päiviä kyllä tähä laskettu). Oikeastihan loma olisi loogisesti alkanut vasta viimeisen koulupäivän jälkeen iltapäivällä, mutta meidän koulussa mennään vähän toisenlaisen kaavan mukaan. Suurin osa oppilaista ottaa vikan koulupäivän vapaata ja aloittaa loman varaslähdöllä ennen niitä n. 100 (tuhannesta) oppilasta joiden vanhemmat pakottaa menemään kouluun vikanakin päivänä. Koulun sijaan mä suuntasin kaveriporukallal Coogee beachille ja sieltä päädyttiin ehkä mun lempi rannalle: Gordon's Bay:lle.

Nähtiin Jasminin kanssa aamulla aikaisin juna-asemalla ja käytiin vielä hakemassa sieltä mun tet kahvilasta take-awayt, koska pitihän mun käydä siellä moikkaamassa työporukkaa. Me oltiin Newtownissa tosi ajoissa (koska olin kerrankin päättänyt olla tosi järjestäytynyt ja suunnitellut edellisenä iltana mikä juna meidän kannattaisi ottaa), mutta aika nopeasti törmättiin jo Imyyn, Maxiin, Liamiin ja Asheiraan joiden kanssa hypättiin rannikolle vievään bussiin. Sää oli aika pilvinen ja tuuli aika reilusti ja bussissa kauhulla ootin talviturkin heittohetkeä. Rannalla tavattiin vielä Arabella ja käveltiin sitten Gordon's bay:lle joka olikin hyvä ranta valinta tälle päivälle, koska se on kahden ison kallion välissä ja siten hyvin tuulensuojassa. Nopeasti se aurinkokin suostu tulemaan sieltä pilvien takaa ja mä heitin talviturkin. Makoiltiin auringossa ja kuunneltiin musiikkia... voiko lomaa aloittaa paremmin?

Päädyttiin olemaan rannalla melkein koko päivä. Syötiin lounasta puistossa ja mentiin sen jälkeen vielä istumaan coogeen hiekkarannalle missä sitten oltiin niin kauan kunnes tummasadepilvi hääsi meidät bussipysäkille ja takaisin Newtowniin. Siinä vaiheessa tuli taas vähän viileempää ja kadutti hetken se että päätin tänään korkata shortsikauden... no pitäähän se jossain vaiheessa tehdä :D.

Lämmin auringonotto päivä päättyikin Newtownissa kahvilaan, missä lämiteltiin tähän mennessä parhailla Chailla. Odotan jo innolla mitä kaikkea kivaa tää loma tuo kun tää ensimmäinenkin päivä oli jo niin kiva. Rannalle pitää ainakin mennä uudestaan!

Xx Emma

2 comments:

  1. Minkä järjestön kautta menit vaihtoon? Ja ihania kuvia <3 mäkin unelmoin vaihto vuodesta australiassa!

    ReplyDelete
  2. Oon täällä Exploriuksen kautta ja aussijärjestön nimi on Southern Cross Cultural Exchange (scce). Exploriuksen kautta kun menee on siis eri järjestö vastaanottavassa maassa, mutta se ei oikeastaan oo haitannu mua yhtään :). Kiitos!

    ReplyDelete