4/29/2013

The Holidays Through The Lens Of My Phone

Tänä lomana olen ollut aivan avuttoman laiska kameran mukana kantaja, joten nyt pääsette kurkkaamaan mun syyslomaan puhelimen linssin kautta. Loma alkoi kaksi viikkoa sitten perjantaina ja Vappuna olisi paluu koulun penkille. Onneksi seuraava loma on jo (aika) lähellä, ja kesäkuun lopussa päästään taas nauttimaan vapaapäivistä! Mutta nyt kuvat kehiin:


Perjantaina kun pääsin koulusta leivoin loman kunniaksi raparperipiirakan. Taikina näytti valmistusvaiheessa todella epäilyttävältä, mutta lopputulos oli onneksi hyvä! Seuraavana aamuna olikin lähtö manyanaan, mistä teille jo kerroinkin aiemmassa postauksessa. Siitäkin reissusta löytyi vielä pari kuvaa puhelimen kuvakirjaston uumenista
Kaikki kuvat on otettu vikan Manyana päivän kylävierailulta. Käytiin ihanassa vegeravintolassa ja tietysti myös kahveilla! Eksyttiin myös todella suloisiin kauppoihin ja mukaan lähti keittokirja, josta löytyy australialaisia reseptejä. Seuraavalta viikolta mulla ei ole kuin yksi kuva ja sekin on tällainen:

Viikolla kuitenkin tapahtui vaikka mitä, enkä tiedä minne se kamera taas unohtui (Emmaaaa...) 
Tiistaina siis palailin meidän matkalta ja keskiviikko sujahti kotona matkasta toipuen. Torstaina menin kaverin kanssa lounaalle keskustaan ja Perjantain vietin hostsiskojen kanssa. Oli tosi kiva päivä, lähdin mun hostsiskojen mukaan kaupoille hankkimaan mun toiselle hostsiskolle ompelu tarvikkeita kun hän tuunaili kaverille synttärilahjaksi hankkimaansa onezie:ta. Sen jälkeen mentiin mun hostsiskon kämpälle lounaalle ja applecrumblelle ja katsottiin Pitch Perfect (jonka näin sen viikon aikana sattumalta kahdesti, haha!). Illalla lähdin mun toisen host siskon mukaan kaupungille ja tarkoitus oli mennä katsomaan sellaista taidenäyttelyä. Jono oli sinne kuitenkin liian pitkä eikä sinne päästetty enempää porukkaa, joten päädyttiin menemään thaipaikkaan syömään. Täältä saa tosi hyvää thairuokaa, nyyhh Suomessa mun ainoo toivo on taas luottohyvät thaicubet ja äidin thaikokeilut. Lauantaina mentiin mun hostvanhempien kanssa kaupungin ulkopuolella olevalle tosi vanhalle tielle (the Great North Road), jonka vankileirin vangit rakensi keskelle kallioita joskus 1800-luvulla. Tielle oltiin järjestetty sellainen näytelmä, jossa vanhanajan hahmot näytteli niitä tapahtumia uusiksi ja oli vähän niinku olisi mennyt ajassa pari sataa vuotta taaksepäin. Näytelmä oli tosi hyvä ja hauska kun se oli erillainen (niinkuin kävelyn ja kävelyn yhdistelmä) ainoa miinus oli aivan hirveä kaatosade, joka kesti koko jutun ajan. Meille onneksi annettiin sateenvarjot, mutta silti oltiin kaikki ihan uitettuja sen aamun jälkeen. En oo varmaan koskaan nähnyt että olisi satanut niin kaatamalla, en vaikka asuin sateista tunnetussa Hollannissa kymmenen vuotta... Kotona loppu päivä meni lämmittelyyn. Täällä ei muuten harrasteta lämmityksiä, mutta meillä on täällä kaksi siirrettävää lämpöpuhallinta jotka mun hostisä haki ullakolta kun kaikki tärisi vielä parinkin tunnin jälkeen. Lopulta kun istuin yhden lämpöpuhaltimen vieressä leikkien että se oli sauna, varpaat suli ja oli taas lämmin. Se päivä kyllä ikävöin saunaa! Sunnuntaina sää oli taas ihan aurinkoinen ja asteitakin taas oli (tietysti kun ne lämmittimet kaivettiin esille..) Maanantaina mulla oli picnic ja Tiistaina menin kaverille, jolla me kokkailtiin sen perheelle iltaruokaa.

Menulta löytyi paprika kikherneet, itse tehty tomaattikeitto sekä leivottu leipä ja jälkkäriksi meillä oli riisivanukasta. Oli tosi kiva päivä, josta neljä tuntia kului keittiössä. En kyllä ymmärrä miten joku voisi ton urakan tehdä yksin. Kahdestaankin me oltiin välillä kädet solmussa kun niin paljon piti tehdä samaan aikaan.Keskiviikkona mentiin Jasminin kanssa Manlyyn. Manly on rantakaupungin osa, jonne pääsee keskustasta lautalla. Siellä tuntuu aina ihan siltä kun olisi ulkomailla kun tunnelma muuttuu puolentunnin lauttamatkan jälkeen kaupungin kiireestä rannan huolettomuuteen. Päivän aikana käytiin lounaalla, tehtiin pieni bushwalk (jonka aikana astuin melkein sisiliskon päälle, whoops...), kierreltiin Manlyn keskustaa, nautittiin rantatunnelmasta ja tietysti haettiin jädet. Harmitti kyllä kun ei älytty ottaa uimakamppeita mukaan! Vesi oli niin tyyntä ja ilma oli niin lämmin, joten sää uimiseen olisi ollut ihan täydellinen. Ensikerralla sitten.


Torstaina olil Anzac-day (australialainen sotilaiden muistopäivä) ja mä päätin viettää kunnon en tee mitään järkevää päivän. Päädyin hakemaan lähikahvilasta lounasta ja kahvia ja menin sitten puistoon nautiskelemaan auringosta. Kahvilassa taas jossain vaiheessa keskustelu kääntyi siihen että mä oon vaihtari sen jälkeen kun vaihteeksi mua luultiin Ruotsalaiseksi. Sitten kun selitin että oon Suomalainen, eka kommenti oli 'aijaa, sehän on se maa jossa on 24/7 valoisaa.' Siinä vaiheessa piti pidätellä naurua kun selitti että joo kesällä mutta talvella on sitten melkein 24/7 pimeetä. Sain kahvilan omistajalta kahvin kaveriksi vielä anzac keksin, joka on päivän perinteinen juhla leivonnainen. Illalla luin tota kirjaa, joka on yhden Australialaisen Vietnamista kotoisin olevan koomikon elämänkerta. Kirja on tosi hyvä ja kertoo siitä kuinka hän perheineen pakeni Vietnamista pienellä veneellä. Luen tota koska tällä viikolla mennään koko porukka katsomaan hänen komedia iltaa. Odotan sitä jo innolla! Perjantaina menin kaverille katsomaan leffaa ja tekemään meidän art portfolioita. Lauantaina oli jooga ja perheaamupala ja iltapäivällä mun hostisä korjasi meidän pyörät ja mentiin pienelle pyörä lenkille. Oli niin kiva päästä taas ajelemaan pitkän tauon jälkeen. Sunnuntaina mentiin leffaan katsomaan Kon-Tiki, joka oli muuten tosi hyvä! On kolmenlaisia leffoja suurin osa on joko 'hyvänmielen' leffoja tai sellaisia jotka pistää miettimään, mutta tää olikin sitä kolmatta sorttia eli kumpaakin. 


                              

Bongasin Mariskooleja meidän brunssi kahvilasta!!Fresh Bread, far too tempting..Tänään menin kavereiden kanssa Surry Hillsiin brunssille. Käytiin ensin Bourke St Bakerystä ostamassa tuoretta leipää, ja mun mukaan lähti tänä aamuna leivottu ruiskumina-leipä nammnamm. Ruisleipä on täällä aina vaaleaa, mutta on se kummiskin (melkein) yhtä hyvää kuin suomalainen reissumies (jota mulla on niin ikävä :'( )Iltapäivällä tein koulujutskia ja kävin pyöräilemässä. Ihan parasta tässä mun suburbissa on läheltä löytyvä lahti. Ei tartte kuin kävellä pari korttelia ja pääsee hengittämään merelle tuoksuvaa ilmaa. Harmi vaan ettei tuolla voi uida, koska siellä on kuulemma liikaa haikaloja (not kidding..) 

 Tästä tuli nyt ihan hyperpitkä postaus... whoops! Nyt menen nukkumaan, niin että huomenna on helpompi palata vikan lomapäivän jälkeen arkirytmiin.

-Emma

Translation After Read More:


During the Holiday I've been really lazy with carrying my camera around, that's why you get a whole bunch of iphone pictures now ;). The Holiday begun 2 weeks ago on Friday and this Wednesday I'm heading back to school. Luckily the next holiday is already in July, and we are only having a 8-week-term, because I love holidays :) But now the pics:

I started my holidays on Friday by baking a Rhubarb pie. The dough looked really suspicious when I made it but luckily the endresult was fine. The next morning I left for Manyana, which I already told you about a few posts ago. Here some more pictures from that trip as well.

All the pictures from Manyana are taken on our last day when we visited a cute village near Manyana. We visited many many cute shops, and I got my self a new cooking book which has recipes for all kind of Australian foods in it. We also went to a really nice vegetarian restaurant and got coffee of course. From the next week I only have one picture and that one looks like this:

An awkward through the mirror selfie (Emmmaaa...). So on Tuesday we came back from Manyana and Wednesday I just chilled at home recovering from the trip. On Thursday I met Arabella in the city and we had delicious lunch. Friday was a really nice day as well. I spent a lot of time with my host sisters. We went to a outlet place I had never been before (while it's pretty near us) and got my other host sis some sewing supplies she needed for making a birthday present for her friend. After that we went to my host sisters place to have lunch, eat apple crumble (with custard♥) and watched Pitch Perfect. In the evening I went to the city with my host sister and we were supposed to go to this art event (13 rooms), but because the bus got stuck in the traffic and we arrived later than planned we weren't able to get in anymore ;(. Instead we went to Surry Hills to eat Thai Food. YumYum!! On Saturday my host parents took me to the Great North Road to see an outdoor play about the convicts who built the road in the 1800s. It was really nice, although the weather was horrible. I've never experienced rain like that (and I've lived in the Netherlands for 10 years..). We were soaked after the play and the rest of the day I spent at home drinking heaps of tea and tried to get warm again. Sunday went by in the garden of my host sister and on Monday I had the picnic you already red about in my last post. On Tuesday I went to Arabella's and we cooked dinner for her family. We made crispy chickpeas as entre, tomato soup with home made fresh bread as main dish and as dessert we had Rhubarb rice pudding. The food was really nice and we had a fun day (in the kitchen ;) )

On Wednesday I went to Manly with Jasmin. Manly is this little beachy suburb you get to with a ferry from circular quey. It's like going on a mini beach holiday when you go to Manly. We had yummy lunch, made a little bush walk (and I almost stepped on this poor (huge) lizard) and walked around in the main streets. We didn't go swimming which I regret because the weather was perfect. We of course also got ice creams before heading home. You can't go to Manly without getting an ice-cream!

Thursday was Anzac-day (the Australian memorial day) and I decided to have a holiday must 'I don't do anything planned'-day. I ended up getting pumpkin salad  and a cappucino from one of our nearby cafe's and went to the park to enjoy the nice weather. The really nice cafe owner also gave me an anazac biscuit which was really kind of him. After chilling in the sun and listening to music I ended up doing a big walk. In the evening I read the Happiest Refugee, which is a really good book written by an Australian comedian Anh Do. I red it because this week I'm going to his comedy night with my hosties, exciting! On Friday I went to Arabella again and we worked on our art diaries and watched a movie. On Saturday I had yoga and family breakfast and after that we went to get new helmets for the bikes my host parents have. In the evening we went for a bike ride and it was so nice to get to bike again after such a long time! On Sunday we went to the cinema to see Kon-Tiki which is a movie based on a true story. It was a really good movie, which I recommend to you all! :)

Today I went to Surry Hills with Imey and Jasmin to get fresh bread from Bourke st bakery and to get breakfast after that. I had a really nice morning! In the afternoon I kind off (not) did some school work and went for another bike ride.

So that's what my holidays were like. I can't wait for the next holidays to start and hope they'll be as good as this holiday was! :)

Xo Emma


3 comments:

 1. Anonymous29/4/13

  Miten paljon sulla on viel aikaa siel et millon on kotiin paluu? Ja arvosteleeko siellä ihmiset paljoa ulkonäön perusteella? :)

  ReplyDelete
 2. 3kk takana ja 7 edessä :)
  Ei täällä arvostella ulkonäön perusteella eikä minkään muunkaan...
  Mun Blondeista kutreista arvataan kuitenkin aina tosi nopeasti et oon pohjoiseurooppalainen.

  ReplyDelete
 3. Anonymous29/4/13

  Oii, oon niin kade... Pakko päästä jonnekkin, tää matkakuume on ihan hirvee! :DD

  http://simply-pperfect.blogspot.fi/

  ReplyDelete