4/10/2013

Life in a country town


Bongaa Kenguru/ Spot the Kangaroo
Sain viimeviikolla Torstain ja Perjantain vapaaksi koulusta ja lähdin host äidin mukaan maalle missä hänellä oli jokin kokous. Herätys oli Torstaina klo 6:30 ja autossa oltiin klo 7:00. Sydneyssä oli silloin hirveä rankkasadepäivä ja meidän lähtöä hieman hidasti se, että yksi tie oli suljettu koska se kuului pikemminkin luokkaan uima-allas. Alku hankaluuksien jälkeen päästiin kuitenkin motarille ja matka maalaiskylään kesti kaikenkaikkiaan 5 tuntia, joista mä nukuin ainakin 2. 
 Perille saavuttua host äidin piti heti rientää sinne kokoukseen ja mä lähdin yhden maanviljelijän mukaan katsomaan lampaidenkerimistä. Ehdin olla siellä tallissa minuutin ennen kuin mut pistettiin kerimään. Pelkäsin että satuttaisin sitä poloista lammasta joka joutui mun kerimistaitojen armoille, mutta ehjänä se säilyi. :). Kerimisen jälkeen mentiin syöttämään hevoset ja se maanviljelijä näytti mulle sen farmia. Sitten oli iltapäivä tee, jonka jälkeen vietiin vielä koirat ja samalla bongattiin kengurulauma. Kengurut on niin nopeita etten koskaan saa otettua niistä kunnon kuvaa, ehkä one day.. Siinä vaiheessa mulla oli ihan hirmuinen nälkä ja onneksi lähdettiin kylille syömään. Illalla nukahdin heti kun pääsin nukkumaan.

Seuraavana päivänä toisen maatilan emäntä nouti mut mukaansa kun mun hostmomin piti taas rientää töihin. Kierreltiin kaikki kylän kaupat ja pari galleriaa, jonka jälkeen lähdettiin toiselle farmille. Siellä syötettiin papukaijat (joista yksi osasi sanoa 'Hello' :D) ja kanat ja vietiin tällä kertaa heidän farmikoirat kävelylle. Lounaan jälkeen lähdin farmin isännän mukaan hakemaan sellaista villanpakkauskonetta naapurikylänfarmilta ja tunnin ajomatkan aikana opin kaiken australialaisesta maanviljelemisesta. Aluksi oli ehkä hieman hankalaa pysyä kärryillä kaikkien ihme maatalous sanojen sekä aika vahvan maalaismurteen kanssa, mutta laajenipahan sanasto taas vähän lisää. Iltapäivällä farmin isäntä vei mut mönkijällä bongaamaan kenguruja ja Emuja. Illalla mentiin ekan päivän farmille illalliselle enkä ole koskaan syönyt niin hyvää lammasta! Ruoan jälkeen mentiin ulos katsomaan tähtiä ja niin toivoin että niistä olisi saanut teille kuvan. En ole ikinä nähnyt niin montaa tähteä ja planeetta ja näin ensimmäistä kertaa tähdenlento(ja) ja linnunradan (jonka suomennos piti hakea google translatesta ... :D). Täälläpäin maailmaa on ihan eri tähdet kuin siellä.

Mulla oli ihan huippu kiva ja täysi viikonloppu joten lisää postauksia on luvassa pian.
-Emma

In English after Read more (MIKAYLA)
Last week I got Thursday and Friday off from school to go to a little country town with my host mum. On Thursday we had to wake up really early and we left Sydney at 7:00. First we had a little trouble because the road we had planned to use was closed because of the heavy rain. After a while we got on the main road and were able to start our five hour ride, from which I slept at least two.
 When we arrived my host mum had to hurry to her meeting and I went to see a sheering with a local farmer. In the sheer shed I got to sheer a sheep. I was scared that I'd hurt her, but she's still alive and I'm pretty proud of that ;). After seeing the sheering the we went to feed the horses and the farmer showed me around on his farm. Than we had afternoon tee and took the dogs for a walk. In the evening we had dinner in a little restaurant in the town and when I finally got to bed, I fell asleep in less than 10 seconds. 

The next day I visited another farm. I fed the birds and chucks and again took the dogs for a walk. After having lunch I went on a little ride with the farmer to collect a wool press from another town. During the drive I learnt a lot about country life in Australia. In the afternoon the farmer took me to the fields to spot kangaroos and emus. The kangaroos were too quick to take photos of, but I got the emus for you. In the evening we went to have dinner on the farm I was on my first country day. I have never had sheep that tasted that good! After dinner (or tee, as they call there) I was shown the stars. I have never seen such a beautiful sky and I really wish I could have taken pictures for you to see. I also saw two falling stars, while I've never seen one before. The stars are really different on this side of the world.

I had a really nice and busy weekend so there will soon be more posts about it.
-Emma

5 comments:

 1. Voih, oon kauan ettiny blogia vaihtovuodesta ja vihdoin löyty kiva! Oon miettiny tuota vaihtoa kans, mutta oon sitte tullu siihen tulokseen että en lähe kuitenkaan vaikka halu ois kova! Ootko ite tykänny olla ja mikä on ollu mukavinta/inhottavinta? :)

  ReplyDelete
 2. Oonko tykänny olla?? JOO, elän mun unelmaa :D!!
  Kivointa on ollu tutustuminen uusiin ihmisiin sekä itsensä ylittäminen lähes päivittäin.

  ReplyDelete
 3. Anonymous11/4/13

  ihania kuvia taas kerran Emma! olipa mahtava kokemus tuokin päästä keritsemään lampaitakin! Kenguruita ja wallabeita varmaan tule vielä näkemään. Oot jo bongannut koalan ja emut ;)
  Siellä Sydneyn lähialueella on muuten Blue MOuntain kans.puisto, jossa on hienot maisemat ja tuoksuu ihanasti eukaleptykselta, hyvä retkikohde.
  Have fun! t.Jaana-täti

  ReplyDelete
 4. Hei, kiitos paljon! :)
  Olin itseasiassa viimeviikonloppuna myös bluemountaiseilla,
  Ja seuraava postaus onkin siitä reissusta. Se oli tosi kaunis paikka ja
  Mahtavat maisemat!!

  ReplyDelete