6/06/2013

Wanderlust- a great desire to travel and rove about

Vihdoinkin pääsen postailemaan viimeviikonlopun Cairns kuvia, ja varoitan jo nyt että niitä on tulossa parin postauksen verran joten varautukaa. Lähdin siis viikko sitten perjantaina pohjoisen lämpöön ja palasin kotiin maanantai iltana, monta kokemusta ja kaveria rikkaampana (sekä aika uupuneena koska perinteisillä leireillä ei juurikaan nukuta). Maanantain jälkeen oon ollu niin kiinni kouluhommissa etten edes ehtinyt katsomaan mun matkan kuvasaldoa. Jakson loppu puolisko on nyt alkanut ja opettajat pitää huolen että jokaiselta viikolta löytyy ainakin kolme assessmentiä. Onneksi kohta taas loma! Mutta nyt löpinät sikseen ja kuvat kehiin.

Mä oon aina rakastanut lentokenttiä. Voisin istua tunti tolkulla kentällä katsomassa ihmisiä ja nauttia siitä matkalle lähtemis tunnelmasta. Perjantaina hostmum heitti mut kentälle puolen päivän aikoihin ja ennen lentoa mulla oli aikaa kiertää kaikki kentän pokkarikaupat, ostaa matkalukemista ja käydä kenttäkahvilla joka on kyllä yks parhaista kahvityypeistä. Lentäminen aussien rajojen sisällä on tosi helppoa, eikä multa edes kysytty passia josta oon vieläkin aika järkyttynyt kun olin itse niin hyvin varautunut että viisumipaperitkin olin pakannut mukaan. Lento kesti 3 tuntia ja aika meni tosi nopeasti. Laskeutuessa maisemat olivat todella hienot, mutta itse en älynyt kaivaa kameraa esille (sama juttu Sydneyn ilmoissa, koneesta näkee kaikki maamerkit ja tää blondi ei älynyt ikuistaa niitä...) joten ylläoleva kuva on lainattu vaihtarikaverilta. En yhtään odottanu näkeväni vuoria ja ajattelin että Cairns olisi isompi kaupunki. Matkustellessa aina oppii vaikka mitä!

 Perjantai ilta kului hotelliin asettuessa ja muihin vaihtareihin tutustuessa. Kaikki olivat tuttuja soft landing campiltä, mutta tän viikonlopun aikana tutustuttiin 13 vaihtarin porukalla paremmin ja sain ihania uusia kavereita vaikka mistä päin maailmaa. Illalla mentiin ajoissa nukkumaan koska seuraavana aamuna aamupalalla piti olla klo 7 reikäleipä. Onneksi hotelliaamupalat on mun toinen rakkauden kohde joten ei se herääminen tuntunut yhtään hirveältä.


1.Austria 2.Canada 3.Finland 4.Germany 5.Canada

It's not only a thumb, it's a thumb with a smiley stamp. That ice coffee must have been really good ;)


Fish,


Aamupalan jälkeen suunnattiin Cairnsin satamaan ja hypättiin laivaan, jolla matkustettiin noin tunnin päässä sijaitsevalle saarelle. Sää oli aamulla hieman pilvinen, mutta kun saavuttiin Green Islandille sää parani ja trooppinen paratiisi saari pääsi oikeuksiinsa. Vietettiin kokopäivä saarella rannalla loikoillen ja snorklaten. En ollut aiemmin snorklannut kunnolla, ja se oli sen verran kivaa ettei kyllä jää vikaksi kerraksi. Great Barrier reef oli ihan älyttömän hieno. Se oli just sitä, mitä kuvissa näytetään: paljon kaiken värisiä kaloja ja koralleja. Niiden lisäksi näin myös sellaisen ison kilpikonnan. En koskaan olisi uskonut että niitä kaloja ja koralleja on oikeasti niin paljon kuin niitä tuolta veden alta löytyi, Great Barrier reef on syystä yksi maailman seitsemästä ihmeestä ja todellakin näkemisen arvoinen! Mulla ei ole teille kuvia, mutta ehkä hyvä niin koska toi on jotain mikä pitää kokea ja nähdä itse.
 Illalla syötiin illallinen hotellilla jonka jälkeen suunnattiin Cairnsin yömarkkinoille. Sen jälkeen mentiinkin nukkumaan koska seuraavan päivän aamupala oli vuorostaan klo 6. Päivä oli aivan unelma, toteutin yhden mun unelmista ja snorklasin riutalla sekä aurinko paistoi (rusketuin) ja vietin aikaa ihanien tyyppien kanssa.

Seuraavista päivistä postaukset erikseen, ja nyt Emmat nukkumaan.Vielä yksi kuva viime viikolta kun treffatiin Janican kanssa vikaa kertaa keskustassa ennen kun tää yks ihana palasi Suomeen. Ihan outoa, Janica vaan kuuluu mun mielestä tänne Ausseihin. Joulukuussa nähdään xx

Translation if you click read more Finaly I have the time to post you pics from my four-day-trip to Cairns in far north Oz. I warn you already that I took quite some pics so there'll be like two more posts coming up about Cairns. So on friday I hopped on the plane and headed to the warmth of the north. On Monday I came back to Sydney, really tired but a lot of new friends and experiences richer. After Monday I've spent all my free time on doing assessment tasks so that's why it took me so long to come here and tell you all about my weekend. 

I've always loved airports. I could just sit there for hours and hours looking at people and enjoying the nice airport atmosphere. On Friday noon my host mum dropped me off at Sydney airport and checking in was so quick that I had heaps of extra time to explore the shops and sip a capuccino before my flight. The flight went really quick and before I knew I saw the mountains of Cairns through my window.

The first evening we just stayed at the resort getting to know each others. I knew all the other students from our soft landing camp, but now I got to now them even better because our group wasn't as massive. There were just 13 of us+ our leader. We also had dinner at the hotel, which was nice on the first evening but when we got that the menu was the same every single night it kinda lost it's glamour. The hotel breakfast though was lovely, but that's something you pretty much can't fail because they're always good.

On saturday we catched a boat to Green Island, a tropical island about an hour away from Cairns. The weather was a little cloudy in the morning but luckily it cleared up by the time we got to the island, which indeed was a tropical paradise. We spent the day snorkeling in the great barrier reef and saw fish and coral in all the colors of the rainbow. We also spotted a giant turtle which was really cool. The next post will be about our day to the rain forest. Until then...ciao!
No comments:

Post a Comment