11/08/2014

vastaukset

Tässä vastauksia kysymyksiin. Sorry kun kestikin näin kauan... Tuntuu todella vaikealta blogata tänne niin yli pitkän tauon jälkeen!

Mitä kouluaineita sulla oli?
Mulla oli koulussa engalntia, ranskaa, society&culture (kulttuureista ja tavoista), laki, taide ja käsityö. Valitsin aineita sillä periatteella, että yritin ottaa sellaisia mitä en Suomessa voisi/ehtisi valita lukiossa. 

Oliko vaikeeta palata Suomeen?
Oli ja ei. Mun vuosi Sydneyssä oli aivan ihana. Sain ihania kavereita ja uuden kodin. Oli vaikeeta jättää kaikki se taakse, mutta Suomeen paluussa ei sinänsä ollut muuta vaikeeta. Ikävöin ausseja joka päivä hieman, ja haluaisin jo päästä takaisin, mutta elämä täällä Suomessakin on tosi mukavaa :)

Oliko sun koulussa tarkka dress code sen koulupuvun lisäksi?
Eipä oikeastaan. Kenkien suhteen oltiin aika tarkkoja, mutta hiusten ja meikin suhteen ei. 

Mitä ikävöit Suomesta eniten vaihdon aikana?
Perhettä ja ystävia. Näiden lisäksi ruisleipää ja Helsinkiä.

Mitkä oli vaikeimpia asioita vaihdossa?
En oikein osaa vastata tähän, kun en kokenut vaihtovuoteni olevan vaikea. Hmm... kohdemaan valitsemiseen meni aika kauan, mutta sitten kun päädyin ausseihin siitäkin tuli aivan selkeä valinta ja pidin siitä kiinni käsin, kynsin ja hampain. 

Mitä ikävöit Ausseista?
Mun kavereita ja host perhettä. Sydneytä. Seikkailua. Rantoja, etenkin Gordon's baytä. Kahviloita, toreja, koulua, viikonloppuja, aamulenkkejä, ihmisten ystävällisyyttä, täydellisen kypsää mangoa (ja muitakin hedelmiä), papukaijoja, vegemiteä... voi tää lista olisi ääretön!

Olitko tyytyväinen maavalintaan ja ylipäätään siihen että päätit lähteä?
JOO! Se että päädyin ausseihin ja vaihtoon on ollut mun elämäni parhaita päätöksiä. Koin siellä suurimman seikkailuni. Jos vain voisin tekisin sen kaiken uudestaan vaikka heti huomenna.

Minkälainen hintataso siellä on?
Kallista. Mutta toisaalta nyt jälkeen päin olen älynyt että jotkut asiat eivät olleetkaan niin kalliita. Dollarin suhde euroon on aika suotuisa, ja sen tuppasi siellä ollessa unohtamaan...

Oliko sun helppo tutustuu ihmisiin siellä?
Joo! no problemo!

Millanen sun englannintaito oli ennen vaihtoa?
Mun englanti oli itseasiassa jo ihan hyvä ennen kuin lähdin. Vaihtoonlähtemisen taustasyiden listalla englannin taitojen parantaminen ei mulla ollut hirveän korkealla. Tietenkin mun englanti vielä parani vuoden aikana, joten oli siitä paljon hyötyä silläkin saralla. Etenkin vaikeammista aiheista kirjoittaminen ja puhuminen parani koulun ansiosta :)


Voitko kertoo Ausseista jonku muutaman random faktan?
Hmmm... kenguruita on oikeasti paljon! Heti kun menee kaupungista ulos niitä näkee pellolla laumoittain. Not kidding. Siellä on (ok ainakin Sydneyssä) hyvä julkinen liikenne. Ihmiset on (jälleen ainakin Sydneyssä) hyvin ympäristö tietoisia ja ekoilu on siellä pop. 

Toivottavasti noista vastauksista on iloa :)
-Emma

No comments:

Post a Comment