9/24/2014

10 months later...vika kysymyspostaus!


Hei!
Joku saattoi juuri tipahtaa tuoliltaan...mitä uusi postaus!? Olin jo ajatellut että loppu tuli edellisen postauksen kohdalla, mutta sitten alkoi vaivaamaan tunne siitä että jätin tän ihan kesken. Vaille kunnollisia jäähyväisiä, jotka te mun ihanina lukijoina todellakin ansaitsisitte.

10:ssä kuukaudessa ehtii tapahtua todella (siis todella) paljon. Aussit on mun mielessä päivittäin ja kavereiden kanssakin tulee läheteltyä paljon viestejä. Suomeen oon kotoutunut todella hyvin. En kokenut siinä oikeastaan missään vaiheessa ongelimia sillä tiesin jo mitä odottaa. En muista oonko kertonut siitä täällä mun blogissa, mutta muutin siis vasta 12-vuotiaana Suomeen Hollannista ja koin silloin sen kuuluisan kulttuuri shokin. Ehkä se on joku yksi kerta riittää juttu, ja sen ensimmäisen jälkeen ei enään helpolla tule toista? :)

Meanwhile oon täyttänyt 18, saanut ajokortin, hakenut kesätöitä ollut niissä kesätöissä,käynyt Berliinissä ja Tukholmassa, viettänyt kesälomaa, saanut vieraaksi tänne Suomeen mun Hollanti Bestis Gemman, ja täältä blogistakin tutun Saksan Sophian (siis Sophia, joka kävi mun kanssa koulua ausseissa), siirtynyt lukion toiselle ja siinä samalla saanut paljon uusia kavereita. Toi on vaan pintaraapaisu kaikesta, ja ehkä selittävät sitä miksi tätä postausta sai odottaa näin järjettömän kauan.

No niin... nyt sitten otsikon asiaan. Ajattelin että tämä blogi ansaitsisi vielä yhden ja viimeisen kunnon kysymyspostauksen. Joten nyt kaikki kysymykset mitä ootte pohtinut ja pähkäillyt (tai jotka just vasta tuli teidän mieleen), kommentti boksiin. :) Kysymyksiä saa lähettää ensi viikon maanantaihin asti ja vastailen niihin sitten sitä seuraavan viikon aikana.

Tää tuntuu tosi nostalgiselta kirjoittaa bloggerissa!Ihanaa!

xx Emma

3 comments:

 1. Anonymous25/9/14

  Onko sulla toista blogia?

  ReplyDelete
 2. Anonymous26/9/14

  Mitkä oli vaikeimpia asioita vaihdossa?
  Mitä ikävöit Ausseista?
  Olitko tyytyväine maavalintaan ja ylipäätään siihen että päätit lähteä?
  Minkälainen hintataso siellä oli ja ostelitko hirveesti mitään, ku oon ymmärtäny että siellä on aika kallista?:-D
  Oliko sun helppo tutustuu ihmisiin siellä ja pitiks sun tyrkyttää ittees?
  Millanen sun englannintaito oli ennen vaihtoa?
  Voitko kertoo Ausseista jonku muutama random faktan?

  Ja vielä tähän loppuun, että tää sun vaihtariblogi on mun all time fave vaihtariblogi!! Sulla oli aina tosi kivoja tekstejä ja ihania kuvia, joten kiitos siitä! :-)

  ReplyDelete
 3. Anonymous26/9/14

  Mitä kouluaineita sulla oli?
  Oliko vaikeeta palata suomeen?
  Oliko sun koulussa tarkka dress code sen koulupuvun lisäksi?
  Mitä ikävöit Suomesta eniten vaihdon aikana? (:

  ReplyDelete