12/23/2013

The last week of my Exchange in Straya


Siinä on virallisesti viimeinen kuva jonka otin Australian kamaralla ennnen kuin nousin lentokoneeseen. Aurinko paistoi, olin juuri hyvästellyt viimeisenkin kaverin ja host äidin ja paluu eurooppaan tuntui todella epätodelliselta. Nyt oon ollut täällä Suomessa kolme viikkoa ja tuntuu siltä että siitä olisi vuosia kun olin Australiassa. Ihan hyvä tehdä tää postaus ja palauttaa mieleen mitä tein pari viikkoa sitten kun olin vielä siellä pallon toisella puoliskolla nauttimassa kesäauringosta ja syömässä läksiäis kakkua.Tässä siis kuvia viimeiseltä viikolta Australiassa! :)

Leivoin 7 pellillistä Hollantilaisia joulukeksejä joita annoin opettajille lahjaksi ja joihin kaveritkin tais jäädä vähän koukkuun. hehe! Oli pieni leipomisurakka, mutta noita oli tosi kiva antaa!

Tiistaina skipattiin Imogenin kanssa koulu ja mentiin Gobliniin vikalle aamupalalle. Vein paikan omistajallekin niitä keksejä, koska olin sattumalta törmännyt häneen juuri silloin kun metsästin aineksia ruokakaupasta ja hän sanoi puoli läpällä:' tuo sit meille maistiaisia!'. 

Keskiviikkonakaan ei menty kouluun, vaan sen sijaan Legal classin kanssa sydneyn oikeustalolle jossa me päästiin katsomaan oikeudenkäyntejä. Tykkäsin ihan tosi paljon tosta päivästä! 
Ehkä musta tuleekin  se lakinainen ;)

T2 tee on Australian parasta! Ok ok ehkä jopa maailman!

Miltä näyttää Australiasta kotiin palaavan vaihtarin ostokset?

 Ausseissakin oli joulunodotus jo alkanut. Käytiin kavereiden kanssa ottamassa Santa picture David Jonesilla joka on Stockan kaltainen tavaratalo. Ton kuvan ottaminen on mun kavereiden jokavuotinen perinne, ja pitihän mun päästä mukaan tän vuoden kuvaan. Oli kyllä aika huvittavaa olla sielä pikkulasten kassa jonossa joulupukille jonka ilme oli vähän että 'jaahas' kun lauma senior tyttöjä astui ovesta sisään taaperoiden sijaan.
Kouluun menin vielä Torstaina ja Perjantaina! Opettajat oli järjestänyt mulle yllätys läksäreitä ja useammalla tunnilla syötiin kakkua! Sain myös monta white board taideteosta joista tossa ylhäällä yksi ;)

 
Perjantaina vikaa kertaa Newtowniin Imyn ja Jasminin kanssa Chaille meidän vakkari kahvilaan. Mulla on hirmu ikävä noita meidän kahvila juttelu iltapäiviä!

Lauantai alkoi viimeisellä Family Brekkiellä, ja mentiin sen kunniaksi hostien kanssakahvilaan jossa ei oltu aiemmin käyty. Söin aivan parhaan vikan family brekkien ja mun perhe yllätti mut hienolla kortilla ja kaulakorulla! Kahvilalta mun piti kiiruhtaa kotiin laittamaan ruokaa koska illalla mun kaverit tuli kaikki meille mun läksäreihin ja olin päättänyt laittaa kaikki ruoat itse...mamman tyttö!

Läksärit oli tosi onnistuneet ja oli ihana ilta kunnes tuli se väistämätön hyvästien sanomisen aika. Eihän siinä tietenkään vältytty kyyneleiltä, mutta vaikka se olikin aivan hirveää olin samalla myös hirmu kiitollinen ja iloinen siitä että olen tämän vuoden aikana tottunut niin mahtaviin ihmisiin että kotiin palaaminen ja aussien taakse jättäminen oli vaikeampaan kuin itse tuntemattomaan hyppääminen. 

 Sunnuntaina vietin päivän pakaten ja hostien kanssa aikaa viettäen. Käytiin vielä MCA:lla katsomassa Yoko Onon War is Over näyttely. Päätettiin tehdä juhlaillallinen ja haettiin Sydney Fish Marketsilta kilo (KILO) jättikatkarapuja ja lisäksi vielä tosi hyvää kalaa. Namnam! Illalla tuli pieni pakkailu ressi, mutta onneksi mun host mum on tosi hyvä pakkaaja ja lopulta olikin niin että minä istuin matkalaukun vieressä ihmettelemässä host äidin master pieceä... en vieläkään älyä miten hän sai kaiken mahtumaan!
Vikana aamuna kävin kävelyllä koirapuistossa ja hain vikan maanantai aamu kahvin hungry grasshopperilta. Siellläkin piti sanoa heipat maailman parhaille kahvilan omistajille, jotka lahjoitti mulle mun vikan kahvin ja vannotivat mua palaamaan vielä joku päivä johon vastasin tietty 'of course!'. 

Host äiti vei mut kentälle jonne Ilka oli tullut sanomaan mulle vielä heipat ja juttuseuraksi kun konetta piti odottaa jonkin aikaa ja oltiin ajoissa kentällä matkalaukun ylipainon takia..

Matka oli pitkä ja päädyin Singaporen kautta jälleen Lontooseen missä menin samaan kahvilaan aamupalalle kuin missä olin viiime Tammikuussakin. Lento Lontoosta Suomeen olikin ihanan lyhyt pitkien lentojen jälkeen (matkoihin meni yhteensä 32 tuntia...) Teen jossain vaiheessa oman postauksen siitä millaista täällä on nyt taas ollut, ja mietin myös kysymyspostauksen tekoa kun sellaista toivottiin. 

Xx Emma
p.s. mun instagram on emma_henrietta, niille jotka sitä nyt on kyselly ;)




14 comments:

  1. Anonymous23/12/13

    musta ois ihana kuulla tarkalleen mitä tapahtu ku menit kentälle, ketkä oli sua vastassa, miten reagoit ja miten ne reagoi, kotiinmenemisestä ja tosi yksityiskohtasesti tuosta kaikesta! :) musta se on tosi mielenkiinosta haha ja itellä edessä ens kesänä!

    ReplyDelete
  2. En voi tajuta et sun vuos on jo ohi!:o Muistan sillon kun lähit että "Jee miekin lähen sitten vuoden päästä kun tää tyttö tulee takasin" ja nyt ihan kohta se tapahtuu :D Oon seurannu sua koko tän ajan ja et tajuukkaan kui innoissaan oon omasta tulevasta vuodestani Ausseissa! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muistan ton tunteen niin hyvin! Nauti sun aussi vuodesta!!! :)

      Delete
  3. Sun blogi on kyl yks parhaista vaihtari blogeista mitä oon lukenu! toivottavasti jaksat jatkaa postailuu vaik oot palannu suomeen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kiitos! Ihana kommentti :')

      Delete
  4. Tosi kiva postaus ja tästä välitty jotenkin niin ihana fiilis! Sun vaihtovuoden aikana mun himo lähteä Ausseihin on kasvanut iha valtavaksi haha! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sun on pakko mennä sinne!!! Se on ihan mahtava maa ;)

      Delete
  5. Anonymous30/12/13

    Ihan outoa et sun vaihtovuosi on ohi :o justhan sä lähit sinne...
    Ootko pitäny paljon yhteyttä sun host-perheeseen kotiin paluun jälkeen? Onko kauhea ikävä niitä?
    Kertykö sulle muuten niitä kuuluisia vaihtarikiloja :-D vai kävikö sulle niinkuin joillekin, että laihduit?
    Sori kauhee kysymysvyöry, toivottavasti voit vastata :-) oot muuten tosi kaunis!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oon pitänyt ja on ikävä! :)

      Delete
  6. Vitsit tää kaikki kuulostaa ihan mahtavalta!!! :) Törmäsin sun blogii sattumalta ja pakkoha näitä matkailu postauksia on ihailla kauemmankin aikaa, oli varmaan mahtava reissu!! :)

    www.the-style-jungle.blogspot.fi

    ReplyDelete
  7. Moi!
    Lähditkö sä vaihtoon ykkösen talvella vai kakkosen talvella? (:

    ReplyDelete
  8. Anonymous6/3/14

    Millon uutta postausta?:) olisi kiva kuulla miten sulla menee nyt, onko ollu kova ikävä ausseihin ja miten oot taas "sopeutunu" suomeen? Tämä on tosi ihana blogi ja käyn nykyäänkin monesti kattomassa ootko postaillut :)

    ReplyDelete